Vem inspirerar dig?

OK, så då var vi tillbaka i lunken igen. Ett nytt "akademiskt" år har startat och vi som delar in livet i terminer har börjat fundera på vilka stordåd vi ska uträtta det här läsåret. Oftast blir det ju dock i huvudsak "business as usual". Man kämpar på...


Men ibland kan jag börja fundera på "hur hamnade jag här"? Från ekonomisk linje på gymnasiet blev jag reservofficer i det militära, arbetade som fritidsledare och jeansförsäljare, började studera, blev civilekonom och senare lärare i ekonomiska ämnen, började arrangera internationella samarbeten och sedan började arbeta med Företagargymnasiet, Handelsgymnasiet, Företagsamhet i Yrket, ryska skolnätverk och allt som jag har haft förmånen att göra sedan jag började arbeta på Stiftelsen Företagsam. När jag går tillbaka och tänker på hur det kom sig att jag valde just den vägen kan jag konstatera att det beror på en rad, ibland rätt banala, tillfälligheter.



- Vad hade hänt om min chef på jeansavdelning i Åkers Styckebruk inte hade tipsat mig om den utbildning som blev mina första tre terminer på Stockholms Universitet?

- Vad hade hänt om jag inte hade gått på intervjun på Stockholms Universitet och blivit inspirerad att läsa till gymnasielärare?

- Vad hade hänt om jag inte hade åkt på studiebesök på Europaskolan i Strängnäs och skolans rektor fått mig att bli ekonomilärare där?

- Vad hade hänt om jag inte hade sprungit ihop med kommunalrådet i Strängnäs när hon letade efter någon som kunde åka med till Lettland och prata om entreprenörskap i skolan helgen efter?

- Vad hade hänt om jag inte hade pratat om Lettlandprojektet med Bo här på Stiftelsen Företagsam som tyckte att vi skulle göra ett större projekt tillsammans?


...och vad hade hänt om jag inte inspirerats av en kollega att börja skriva den här bloggen?


Visst! Jag hade säkert mött en framtid jag hade trivts med ändå i Finspång, Boston, London, Vladivostok, Stavanger eller på något annat mer eller mindre glamoröst ställe. Men det som slår mig är att de alltid har varit någon person som har varit inblandad och medvetet eller omedvetet puffat mig i den riktning som jag tagit. Jag tror att vi alla inspireras av en massa människor som vi aldrig har tänkt på att tacka och som därför aldrig får veta det. Vem har varit med om att förändra ditt liv utan att veta om det?

Ni har säkert sett Radiotjänst nya TV-reklam där de istället för att hota de orter som står i tur för TV-pejling skickar ut en kör som sjunger en tack-sång för personer som betalar sin TV-avgift. På samma sätt skulle jag vilja starta en "YOU inspire ME-kampanj" och uppmana alla som känner att de inspirerats av någon att tala om det för dem. Kopiera bilden här ovan och klistrar in den i ett mejl som du skickar det till dem som du känner att du har blivit inspirerad av. Kanske känner du att alla du möter inspirerar dig och gör en knapp av bilden som du bär stolt på jackan?


Personligen vill jag börjar här och nu med ett stort TACK till till familj, vänner, bandkompisar, arbetskamrater, chefer, domprostar, busschaufförer och andra ytligt bekanta som inspirerar mig på olika sätt! Nu vet ni!


RSS 2.0