Om revisorer, korvgubbar och framtiden

Ny dag och samma program som igår, fast dagen till ära i Göteborg.

Patric  från Grant Thornton berättar om hur reformen med slopad revisionsplikt kommer att påverka de traditionella revisionsbyråerna. På hans kontor har redovisningstjänsterna ökat och han tror att de kommer att öka ännu mer i framtiden. Någon frågar sig om det verkligen kan kallas revisionsbyrå när de utföra så många olika tjänster.

Jag drar mig till minnes om hur jag när jag var barn på 70-talet såg "bensingubbarna" som fyllde på bensin och putsade bilarnas vindrutor. Vem hade trott att de som jobbar på bensinmackarna en dag också skulle sköta "korvgubbarnas" jobb och dessutom i många fall vara kvinnor? Många av dagens bensinmackar utgör ju en kombination av snabbköp, bageri, snabbmatsrestaurang och post. Jo just det, man kan tanka bilen också!


Samtidigt har vi sett hur fler och fler tjänstemän, med hjälp av ordbehandlingsprogram, också utför sekreterarens arbete. Tänk vad spännande det vore att se 20-25 år in i framtiden! Vad kommer olika yrken då ha för arbetsuppgifter? Kommer kvarterspoliserna också kunna fungera som turistguider? Kan spärrvakterna i SLs tunnelbana använda sin dötid till att fungera som callcenterpersonal istället för att sitta och lösa korsord? Kommer lärare bli kompetenscoacher som utför ett arbete som är en hybrid mellan det lärare gör idag, det de norska karriärvägledarna gör och det bibliotekarier gör? Vem vet?

En bra dag på det hela taget. Nu bär det av till Sundsvall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0